Wij houden van duidelijkheid

FAQ

Taalscholen

Zin! Taalreizen werkt met authentieke scholen op bestemmingen wereldwijd. De meeste scholen zijn op zichzelf staand, sommige zijn aangesloten bij een keten en een paar hebben meerdere locaties, maar allemaal zijn ze uniek. Authentieke scholen die passen bij authentieke reizigers.

De eerste selectie is gebaseerd op de accreditaties van Cervantes, bijna al onze scholen zijn geaccrediteerd door Cervantes. Daarnaast hebben we scholen uitgezocht die erkend worden door gerenommeerde instituten in het buitenland. Boven alles telt de mening van de cursist. Wij spreken de cursisten ter plaatse tijdens een persoonlijk bezoek aan de taalschool zelf en krijgen op deze manier een goede indruk van de taalschool, faciliteiten en accommodaties.

Je kunt alle taalscholen combineren. In een persoonlijk adviesgesprek plannen we je gehele reis met oog op de gewenste bestemmingen en het tijdsbestek. Geen probleem dus als je tussen meerdere droombestemmingen niet kunt kiezen!

Aanmelding/betaling

Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier op de website. Na aanmelding nemen wij nog even contact met je op om de puntjes te controleren. Vervolgens gaan we de gewenste cursus en accommodatie voor je boeken bij de taalschool.

Wanneer wij de boekingsbevestiging vanuit de taalschool hebben ontvangen, sturen wij jou een factuur met daarop de gekozen cursus en accommodatie. Deze factuur is tevens jouw definitieve boekingsbevestiging.

Wanneer je de factuur (tevens boekingsbevestiging) ontvangt, je de aanbetaling te voldoen. Het restantbedrag dient uiterlijk 6 weken voor vertrek voldaan te zijn. Bij lastminute boekingen dient het gehele factuurbedrag per direct betaald te worden.

Zin! staat voor helder en transparant communiceren. Er zijn geen verborgen kosten. In het adviesgesprek wordt duidelijk gemaakt wat je betaalt en waarvoor. Daarnaast worden bijkomende kosten uitgelegd: bijvoorbeeld extra activiteiten van de school die niet kosteloos zijn en waar je je vrijwillig voor kunt aanmelden.

Cursus/Accommodatie

In principe kun je elke maandag van start, tenzij deze op een feestdag valt, dan start de lesweek op dinsdag. Voor beginners geldt dat zij specifieke startdata kunnen hebben. Deze kun je terugvinden op de prijslijst.

Je ontvangt na afloop van de cursus een deelnemerscertificaat. Alleen wanneer je voor een officieel DELE examen gaat, sluit je af met een diploma. Dit wordt verzorgd door het examencentrum zelf. Via Zin! Taalreizen boek je de voorbereidende cursus op het examen.

In de regel check je op zondag in en zaterdag uit. Bij sommige accommodaties kun je al op de zaterdag voorafgaand aan je eerste lesdag inchecken. Van wanneer / tot wanneer de accommodatie loopt, staat vermeld op de prijslijst. Mocht je extra nachten los willen boeken, dan kunnen we dit voor je aanvragen bij de accommodatie.

Je kunt je eigen onderdelen kiezen: taalcursus met accommodatie, met vervoer, of alleen de taalcursus. Wanneer de door jou gewenste accommodatie niet aangeboden wordt door de taalschool, kijkt Zin! graag met je mee naar andere mogelijkheden. Uiteraard kun je ook je eigen accommodatie boeken.

Vervoer/Verzekeringen

Bij Zin! krijg je een compleet en gratis advies over taalcursus, accommodatie, vervoer en zelfs verzekeringen. Zin! Taalreizen kan ook de vluchten voor je boeken. Ervaring leert dat het rechtstreeks boeken van de vluchten door de reiziger zelf, vaak efficiënter werkt. Wat voor jou het beste werkt, bepalen we in het adviesgesprek.

Voor de verzekeringen geldt dat wij je adviseren en de voorzet maken, maar dat je zelf de verzekeringen dient af te sluiten bij de verzekeraar.

Voorbereidingen in Nederland

Voor de cursus: Denk aan een woordenboekje NL/SP en SP/NL. Eventueel een grammaticaboekje Spaans in het Nederlands uitgelegd, ter ondersteuning van het lesmateriaal dat je ter plaatse krijgt. Voor de accommodatie dien je bij sommige appartementen je eigen handdoeken mee te nemen. Verblijf je bij een gastgezin, dan is een klein Nederlands cadeautje een aardige geste. In de bevestigingspapieren die je voorafgaand aan je vertrek ontvangt, geven we je meer tips die specifiek voor jouw taalreis gelden.

Je krijgt de bevestigingspapieren twee weken voorafgaand aan je vertrekdatum. Zo heb je nog ruim de tijd de laatste puntjes voor te bereiden.

Op de plek van bestemming

In de bevestigingspapieren en op de eerste lesdag krijg je informatie over jouw contactpersoon ter plaatse. Ook ontvang je het noodnummer wat, zoals de naam aangeeft, in geval van nood bereikt kan worden. Voor alle vragen die je hebt, raden wij je aan de lijnen kort te houden. Vragen over je les? Dan ga je naar je docent. Vragen over je gastgezin? Dan ga je in gesprek met jouw gastgezin. Wil je iets vragen over je gastgezin, maar voel je je er ongemakkelijk bij omdat je niet weet of het wel ok is die vraag te stellen? Dan loop je eerst even naar jouw contactpersoon van de school. Al deze informatie wordt toegelicht op de eerste schooldag, tijdens het welkomstpraatje. We zijn er sterk voorstander van dat je zelf actie onderneemt om je vragen beantwoord of problemen opgelost te krijgen. Dit is een belangrijk onderdeel van de totaal ervaring. Je hebt het dan toch maar mooi zelf geregeld! Kom je er echter niet uit, weet dan dat wij in Nederland ook voor jou kunnen bemiddelen. Je kunt ons appen, bellen of mailen, dan gaan wij voor jou aan de slag.

Voor het eerst (of al vaker) alleen naar het buitenland, kan een gevoel van heimwee veroorzaken. Vooral in de eerste week als je nog even niet je draai kunt vinden of niet zo goed weet wat je met je hele onderneming aan moet. Ons advies: probeer het contact met het thuisfront te beperken en accepteer voor even het gevoel dat je niet weet of dit wel echt iets voor je is. Blijf open staan voor de omgeving en de contacten en zie het dag voor dag aan. Alle reizigers herkennen dit wel en alle reizigers weten dat het na een paar dagen al beter gaat en dat je na hooguit een week al niet meer anders wil. Gun jezelf de tijd om even te acclimatiseren. Neemt jouw heimwee ernstige vormen aan, ga dan in gesprek met jouw contactpersoon ter plaatse om te kijken wat je nodig hebt je meer thuis te voelen. Ook hier geldt, kom je er niet uit, dan staan wij voor je klaar.

Voor de heenreis raden wij voor de meeste bestemmingen een transfer aan. Zeker na een langeafstandsvlucht kun je redelijk gedesoriënteerd voelen bij aankomst. Met veel plezier regelen wij een luchthaventransfer die jou van de luchthaven naar de accommodatie brengt. Voor de terugweg is dit ook mogelijk, hoewel vaak blijkt dat dit niet nodig is. Wil je op eigen gelegenheid gaan, weet dan dat je de sleutelprocedure en adresgegevens in je bevestigingspapieren na kunt lezen.

De locatie van de school en de aanvangstijden van de eerste lesdag krijg je in de bevestigingspapieren toegestuurd. Tijd genoeg om uit te zoeken hoe je van je accommodatie bij de school komt. En zit je bij een gastgezin? Dan zou het zomaar kunnen dat een gezinslid even met je meegaat op de eerste lesdag.

Elke week is er een ander activiteitenprogramma dat door de school wordt georganiseerd. Vaak hangt er een lijst bij de receptie waar je je naam op kunt zetten om deel te nemen aan de activiteit. Bij het activiteitenprogramma staat altijd vermeld waar, wanneer, hoe laat deze plaatsvindt en ook of er extra kosten aan verbonden zijn.

Het kan wel eens voorkomen dat na een taaltest toch blijkt dat je te laag of te hoog bent ingedeeld. Heb je dit vermoeden? Ga dan direct met je docent in gesprek. Het is vaak geen moeite je over te plaatsen naar een andere groep (wanneer dit mogelijk is uiteraard). Het kan ook zijn dat de school een advies uitbrengt dat afwijkt van jouw verwachting, omdat één of meerdere taalvaardigheden een ander niveau tonen. Zo kan het voorkomen dat cursisten heel vloeiend kunnen spreken, maar vastlopen op de grammatica, het lezen of het schrijven.

Hulp nodig?

Neem contact op met Cornelie

Bel: 06 41 60 12 52 of
WhatsApp
Maandag tot en met vrijdag: 9:00–21:00 Zaterdag: 10:00–17:00

Laat een berichtje achter

  • Persoonlijk advies op maat (gebaseerd op eigen ervaringen).
  • Gegarandeerde kwaliteit van scholen en accommodaties.
  • Wij blijven je contactpersoon in Nederland (ook voor de achterblijvers).
  • Wij regelen ook je vervoer en adviseren over je verzekeringen.

Ontvang de brochure

Alles weten over onze taalreizen Spaans?
Vraag dan nu onze nieuwe brochure aan!
Vraag de brochure aan
close-link
Brochure